Med træpiller kan vi få miljørigtig og billig varme i huset

Nu er der ikke lang tid, til vinteren pludselig kan melde sin ankomst, og som bekendt med det danske vejr, ved man aldrig, hvornår det sker, og om det overhovedet bliver vinter, men da min mand og jeg tidligere på året modtog en kæmpe varmeregning fra sidste vinter, som næsten væltede budgettet fuldstændig, har vi i år tænkt os at investere i et pillefyr og dertilhørende træpiller, så vi kan få noget miljørigtig og ikke mindst billig varme i huset.

Sidste års varmeregning fyldte godt nok meget i vores månedlige husholdningsbudget, og den var virkelig ualmindelig høj. Du kan sikkert selv huske det, for jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi langt fra var de eneste, der modtog en tårnhøj varmeregning med posten.

Alle beboerne i beboerforeningen klagede nemlig deres nød, og jeg har også hørt fra mange andre, at de måtte betale dyre domme for varmen, på trods af at de næsten ingen varme havde brugt, fordi de netop ville undgå at modtage en høj varmeregning.

Nu er der som sagt ikke til at vide, hvornår det bliver vinter i Danmark. Kalenderen siger godt nok fra den 1. december og de tre efterfølgende måneder, men det kan man som bekendt ikke helt regne med, og jeg har derfor tænkt mig at købe det nye pillefyr og træpillerne inden starten af oktober, så vi er 100 % klar til vinterens ankomst.

En gammel bekendt af min mand og jeg anbefalede os at købe vores træpiller online hos Land & Fritid, som udelukkende forhandler biobrændsel af høj kvalitet fra DLG, som er den førende leverandør på det danske marked. Ved at købe sine træpiller online kan der nemlig være rigtig mange penge at spare, og efter sidste års gigantiske varmeregning er det netop noget, min mand og jeg selvfølgelig har interesse i.

Da jeg som sagt har besluttet mig for snart at købe pillefyret m.m., har jeg brugt hele formiddagen på at sidde og læse om, hvad træpiller egentlig er for noget. Jeg vil nødig gå i for mange detaljer, men her er lidt af, hvad jeg har fundet frem til:

Kort om træpiller

Træpiller er det endelige produkt, når træspåner fra møbelindustrien har været igennem den nødvendige forarbejdning for at gøre det til et ideelt biobrændsel.

Når træpillerne skal fremstilles af træspånerne, er det første skridt at tørre træspånerne, så det naturlige vandindhold bliver reduceret ned til et acceptabelt niveau for biobrændsel. Dernæst findeles spånerne, hvor de ubrugelige spåner frasorteres, så det endelige produkt udelukkende består af de bedste træspåner. For at udskille de stoffer, som fx harpiks, der ikke bør finde sted i det endelige produkt, tilføres spånerne damp samtidig med, at de presses og får den form, træpiller har. Endeligt skal træpillerne afkøles, så træpillerne får den optimale hårdhed, der giver træpillerne den bedste forbrændingsevne. Derefter bliver de pakket og distribueret.

Derudover har jeg fundet frem til, at man hos Land & Fritid kan få to forskellige størrelser, nemlig 6 mm og 8 mm., men det efterlader mig nu med det spørgsmål, at jeg absolut ingen ide har om, hvilken størrelse jeg skal købe?

Jeg går ud fra, at størrelsen afhænger af, hvor stort pillefyret er, så det er nok det første, der skal købes. Hvad sådan et koster tør jeg ikke tænke på, men jeg er helt sikker på, at det hurtigt viser sig at være en fordelagtig investering. Jeg har nemlig hørt fra mange, at man allerede ser en besparelse efter den første måned, og det lyder jo rigtigt skønt.

3 Comments

 1. Pernille Vahlun siger:

  Det lyder da som om, at du har sat dig rigtigt godt ind i emnet, det tager jeg hatten af for. Hvis det ikke havde været for din artikel, havde jeg slet ikke vidst, hvad træpiller var for noget, så det siger jeg mange tak for.

 2. Rebekka siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at høre, hvor man kan købe træpiller henne, hvis nu man ikke vil købe dem via nettet?

 3. Fie Poulsen siger:

  Hvorfor er det ikke mere brugt når det nu er billigere og mere miljørigtigt?

  Hmm?

Comments are closed.