Tandblegning giver et skinnende hvidt smil

Folk der vælger at få en tandblegning gør det for at få et hvidere smil. Man vælger typisk at gøre det, hvis ens tænder har tilstrækkeligt med misfarvninger, hvilket for mange ser uappetitligt ud. Det er faktisk et fænomen, som kan blive sporet 2000 år tilbage i Egypten, hvor man brugte urin til at gøre det. Det er forståeligt nok, ikke den anvendte metode længere. Nu vil man typisk bruge brintoverilte til at gøre det. Det er en behandling som er blevet mere og mere populær.

 

Hvorfor får man behov for en tandblegning?

Grunden til at behovet for tandblegning forekommer, det er som nævnt misfarvninger. Det kan være ubehageligt, da man mister lysten til at vise sine tænder – en vigtig del af at smile. Der er ingen der bør holde smilet tilbage grundet misfarvninger, og derfor ser mange en tandblegning, som en god løsning. Disse misfarvninger kan både komme indefra og udefra. Det er dem som kommer udefra, der nemmest bliver behandlet. Det skyldes typisk farvestoffere fra mad og drikke – fx kaffe og vin. Tobaksrygning er også en hyppig årsag, hvilket de fleste nok er bekendt med. Derudover så sker der også noget når man bliver ældre, da tænderne med tiden bliver mere gullige eller grålige. Det er dog helt naturligt.

 

Hvordan foregår en behandling?

Man får typisk lavet en tandblegning hos tandlægen, men man kan også vælge at gøre det hjemme. Vælger man at gøre det der hjemme, så er det dog vigtigt at man har fået professionel vejledning.

 

Processen på en tandklinik foregår sådan, at man først vil få fremstillet en skinne der passer til ens tænder. Derefter får man pudset tænderne, så der ikke sidder nogen urenheder osv. Til selve tandblegningen, så vil man enten bruge en gel eller pasta. Den indeholder carbamidperoxid, som tilsættes skinnen. Det tager cirka 1-2 timer, måske delt i flere omgange.

 

Hvordan slipper man for misfarvninger?

Hvis man gerne vil undgå at få brug for en tandblegning, så er der nogle ting man kan gøre. Man skal gå hyppigt til tandlæge og få en tandrens. På den måde får man fjernet det på tænderne, som ikke er så nemt at få væk med en tandbørstning. Derudover bør man holde igen med at indtage kaffe, rødvin og tobaksrygning. Hvis man alligevel får brug for det, så er det vigtigt, at man ikke foretager det, uden at som minimum konsultere en tandlæge.

 

Der findes også en række produkter, som har til formål at gøre tænderne hvide, men der er ingen løsning der er mere effektiv end en tandblegning hos en tandlæge.

En tandlæge der tilbyder tandblegning

Hos tandlæge Frederick Upton Sjölins tandklinik i Hellerup, der kan man få lavet en tandblegning. Der har de mange års erfaring med det, og foretager en effektiv og billig behandling. Man kan bestille en tid hos dem online eller man kan ringe til dem.