Stresshåndtering – Professionel hjælp gør en forskel

den

Nu til dags er der alt for mange som bliver ramt af stress, og for at gøre det værre, så er der mange som ikke får søgt hjælp til stresshåndtering rettidigt, hvis de altså overhovedet gør det. Desværre er det sådan, at jo længere man går rundt med det, jo slemmere bliver symptomerne. Det er dog vigtigt, at man husker på, at stress ikke er en kronisk sygdom. Med den rette stresshåndtering kan man altså komme ud af det, og måske endda føle sig styrket af det.

Kun gavnligt i en kort periode

Teknisk set er stress biologisk godt, så længe man ikke er det i længere end en enkelt time. Det opstår fordi man bruger flere ressourcer end normalt, hvilket kun er gavnligt i en kort periode, hvor man vil opleve at man yder over evne. Oplever man længerevarende stress, så har man ikke de nødvendige ressourcer til at klare de opgaver man nu skal, hvilket i sidste ende kan have flere varierende symptomer. Det er derfor vigtigt at man finder en måde at lave stresshåndtering på, så disse ikke bliver for alvorlige.

Forskelligt fra person til person

Stress påvirker mennesker forskelligt og det kan derfor være svært at vide, om man har brug hjælp til stresshåndtering eller ej. Man må derfor kigge indad, for at være sikker på hvorvidt det er stress eller om der er et andet underliggende problem.

Symptomerne kan både være fysiske, psykiske og adfærdsmæssig. Nogle vil opleve dem i højere grad end andre, da kroppen reagere forskellig på det fra person til person. Det afhænger selvfølelig også af, i hvor stort et omfang man oplever stress.  Men det er selvfølelig bedre at få hjælp til stresshåndtering hurtigt, i stedet for at vente på at konsekvenserne bliver for slemme.

Kurser i stresshåndtering

Er man ansat som HR-konsulent i en virksomhed, så kan det være en god investering at tage til kurser i stresshåndtering, således man anskaffer sig værktøjerne til at hjælpe virksomhedens medarbejder. Det kan have flere fordele, da det blandt andet vil mindske antallet af sygedage hos dem som lider af stress eller måske er farezonen til at få det.

En af de virksomheder som tilbyder kurser til HR-konsulenter i stresshåndtering er Grow People. De har mange års erfaring inden for emnet, og deres arbejde er baseret på metoder som er gode og evidensbaseret. Hos dem vil man kunne til skaffe sig de nødvendige værktøjer til at være en hjælpende hånd for ens kollegaer, således der ikke er nogen der bliver hårdere ramt end nødvendigt.

Klinik i København

Deres klinik er placeret i hjertet af København og kun et stenkast fra Nørreport Station. Deres stress psykologer tilbyder ligeledes stressbehandling, hvis man har brug for mere hjælp end hvad end HR-konsulent kan giver eller hvis dette slet ikke er en mulighed. Deres forløb for stresshåndtering bliver skræddersyet den enkelt person, således at de passer ind i ens skema og at der bliver skabt de optimale forhold til at blive kvit med sygdommen.