Står du og mangler penge? Så kan du tage pant i din bil

Er du en af dem, der ofte står i en situation, hvor du godt kunne bruge lidt flere penge? De fleste af os kender følelsen af, at de penge, vi har til rådighed, ikke helt rækker. Det kan skyldes, at der pludselig opstår en uforudset udgift. Det kan også være, at man gerne vil tage på sin drømmerejse. Det kan også være, man bare vil have lidt ekstra råderum i hverdagen. Uanset hvad findes der flere forskellige måder, hvorpå man kan anskaffe sig de penge, som man godt kunne tænke sig. Det kan dog godt betale sig at tænke sig lidt ekstra om, når man skal vælge en metode. De fleste ville tage et lån i banken, andre er mest fristede af et kvik- eller forbrugslån. Men for mange findes der en anden og bedre mulighed – at tage pant i bilen.

Pant i bil – hvordan fungerer det?

Det er ikke alle, der kender til muligheden med at tage pant i sin bil. Det giver dog god mening, hvis man alligevel kører rundt i en bil med en vis værdi. Det kan være irriterende at mangle penge, når man har dem bundet i bilen. Det er her, det at tage pant i bilen kan være en fordel. Det er både hurtigt og nemt at komme i gang med, og det går ikke ud over dig, der er afhængig af din bil til hverdag. Måske tænker du, at hvordan kan det være? Det at tage pant i sin bil er faktisk ganske simpelt. Man kan gøre det over nettet, eksempelvis hos pantibiler.dk. De har en ekspert, der står for at lave en bilvurdering af den bil, som man overvejer at tage pant i. Efter at man har fået vurderet sin bil, får man et uforpligtende tilbud. På den måde ved man, hvor mange penge man kan forvente at få, inden man binder sig til noget. Siger man ja, ”sælger” man egentlig bilen til udbyderen. Indtil man er klar til at købe bilen tilbage igen, lejer man den, så man stadig kan bruge den i hverdagen. På den måde får man adgang til noget af den friværdi, der ellers ville være bundet i bilen.

Penge til det, du har brug for

Hvor mange penge du får, er naturligvis afhængigt af, hvilken bil du har. Men ved at tage pant i din bil er du fri for at skulle kunne redegøre for, hvad pengene skal bruges til. Hvis man eksempelvis tager et lån i banken, vil de gerne vide, hvad pengene skal bruges til. Er de ikke enige, har de ret til at nægte dig lånet. Men sådan er det ikke, når du vælger at tage pant i din bil. Da din bil står som sikkerhed for lånet, er du fri til at bruge de frigjorte penge til lige det, du ønsker. Hvad enten det er til at betale regninger eller tage din familie med på drømmerejsen, kan du få fat i de nødvendige penge ved at tage pant i din bil.