Det er skønt med avocado til en sund frokost

den

Den grønne frugt, avocado, er en relativ ny spise for det danske folk. I dag er vi vant til at have et meget stort udvalg at forskellige fødevarer at vælge i mellem, når vi skal sammensætte en sund frokost. Men den grønne frugt har ikke altid været en del af menuen, og grundet dens helt vidunderlige smag og mange anvendelsesmuligheder er avocadoen blevet et enormt hit herhjemme.

Avocado er sund men..

Det er ofte sådan, at vi forbinder det madvarer, som har lidt ekstra kalorier eller fedt i sig, med lækker smag og gode spiseoplevelser. Vi har som mennesker haft brug for at have en trang til fed mad og sukker, da vi i fortiden ikke havde særlig nem adgang til dette, og vores hjerner derfor fortalte os, at vi skulle få fat i alt det fedt og sukker, som var muligt. Denne del af hjernen påvirker stadig vores valg af madvarer, når vi ellers skal sammensætte en sund frokost, men den bør kontrolleres, hvis frokosten skal forblive sund og ikke bare en sundere løsning end så meget andet, der slet ikke er kalorielet.

Avocadoen har en vis mængde fedt i sig, og derfor skal man ikke bare – som med så meget andet – søle maden ind i avocado hver dag. Det vil gøre en sund frokost mindre sund. Men som en ekstra ingrediens oven på et stykke brød, som en del af guacamole eller bare som spise med en ske fra skralden er avocado en lækker spise, der gør en sund frokost meget mere lækker.

Avocadoen har været udskældt

Der har været en negativ stemning omkring avocadoen fra nogle aktører, der har påpeget, hvor meget vand der bruges i dyrkningen af frugten. Derfor har avocadoens ry lidt skade i en periode, hvor der har været tørke i mange dele af verden. Dette gælder dog langt fra i alle tilfælde, at vandet kunne bruges andetsteds med minimering af konsekvenserne for de tørkeramte områder.

En sund frokost skal være spændende

Der findes en lang række muligheder for at lave en lækker og sund frokost, men vigtigst af alt er, at den skal være spændende og indbydende. Mange virksomheder vælger at benytte sig af forskellige frokostordninger til deres medarbejdere. Dette er også en mulighed, hvis man vil have sund frokost på daglig basis, da man kan bestille sund frokost online flere steder. Læs eventuelt mere her: Sund frokost