Sikkerhedssko til arbejde – hvad skal du kigge efter?

Et par gode sikkerhedssko kan redde dig fra alvorlige fodskader. Men der findes mange forskellige typer på markedet, og det kan derfor være svært at finde hoved og hale i hvilken slags, der bedst passer til din situation. Her får den gode råd og tips til, hvordan du finder det helt rigtige par.

Alt efter om du arbejder i den hvide sektor, byggebranchen eller i skovområder, skal du have et par sikkerhedssko, der passer til dig. Og der er stor forskel på, hvad du har brug for. Arbejder du i byggebranchen, skal du have sømværn, mens sikkerhedssko til klinikker kræver en unik såltype. Der er med andre ord mange faldgrupper, når du skal finde det helt rigtige par sikkerhedssko.

Arbejder du inde eller ude?

Indendørs sko er markant anderledes end sko til udendørs brug. Arbejder du derfor på kontor, klinik eller anden indendørs bygning, kan du f.eks. vælge antistatiske sko med tåbeskyttelse, der også er olie-, benzin- og syreresistente. På den måde er dine fødder sikre, hvis du arbejder med skarpe værktøjer eller væskeholdige genstande. Sikkerhedssko til f.eks. den hvide sektor har sjældent sømværn, da det ofte kun er relevant for udendørs arbejde, som f.eks. på en byggeplads. Arbejder du derfor i konstruktionsbranchen skal du altid vende blikket mod sikkerhedssko, der har sømværn, da det kan redde dig og dine fødder for ubehagelige overraskelser på arbejdspladsen.

Sømværn beskytter nemlig mod, ja, søm. Og dem er der mange af på byggepladser, konstruktionssteder samt byggebranchen generelt. Her kan med fordel gå efter sømværn, der er udstyret med TECH-Fiber. TECH-fiber er blandt det letteste materiale, der samtidigt beskytter dig mod søm, skruer og andre skarpe genstande på arbejdspladsen. Det er et unikt materiale, der er specialudviklet til at hjælpe og beskytte konstruktionsarbejdere, mens komfort og design stadig er i top. Og netop komfort og design er vigtige elementer, man skal kigge efter, når man skal finde det helt rigtige par sikkerhedssko.

Komforten er afgørende

Komforten er altafgørende! Du skal have sikkerhedssko på stort set hele arbejdsdagen, og derfor er det vigtigt, at skoenes pasform er den rette til dig. Hvis man ikke har den rette arbejdssko, får man vabler og ømme fødder. Et problem, der hæmmer dig i dit arbejde. Pasformen, og dermed også komforten, er derfor altafgørende, når du skal finde de rigtige sikkerhedssko. Nogle arbejdssko, f.eks. Airtox, har udviklet en lang række sko, der øger komforten, mens sikkerhed og stabilitet er helt i top. Det er den ideelle sko, hvis man gerne vil have det hele samlet i én pakke.

Hvis du gerne vil have en lang række sko til arbejde at vælge imellem, skal du besøge Airtox’ hjemmeside – her finder du med garanti de helt rigtige støvler.