SEO: Den altoverskyggende faktor i website produktion.

Den helt store buzz inden for online marketing har i et stykke tid været SEO og al den slags optimering af hjemmesider der findes i forbindelse med dette. Det har været et salgsargument for mange marketingbureauer, og det er det stadig, fordi der stadig findes en meget stor mængde hjemmesider på internettet, som ligner noget fra internettets spæde ungdom og burde blive pensioneret og erstattet af en visuel opgradering, der passer bedre til internettets nuværende muligheder.

Når man laver et website til en kunde er en af de vigtigste dele af en sådan produktion, at det bliver lavet med SEO som det altoverskyggende prioritet. Lækkert design og brugervenlige funktioner er vigtige, men hvis de begge ikke er optimeret til søgemaskinernes robotter, så er det spild af tid, fordi det er det altoverskyggende fokus for mange online marketingbureauer.

Du kan sagtens designe noget rigtigt lækkert, men hvis ikke dine potentielle kunder kan finde det via eksempelvis Google, er det vel ikke særligt brugbart i sidste ende, fordi en meget stor procentdel af trafik generes fra søgemaskiner, og den eneste måde du kan gøre dig synlig i deres søgeresultater er ved hjælp af SEO, hvis du da ikke køber dig til en placering i toppen med Google AdWords.

SEO er en måde, hvorpå man optimerer en hjemmeside til at blive læst bedst muligt af søgemaskinernes robotter, hvilket betyder i en praktisk forstand, at det skal være tekst og have defineret meta indhold, så det søgemaskinerne ikke selv udregner meta informationerne, fordi det aldrig ender positivt.

Når du dermed skal have en hjemmeside lavet af et eksternt bureau, så skal du sørge for at SEO er indregnet i den samlede pakke, fordi det ville i sidste ende være spild af ressourcer, hvis ikke dette er tilfældet.

2 Comments

  1. Linea siger:

    Du har så evigt ret i dette. Jeg skulle for et års tid siden have lavet en ny hjemmeside og blev rigtig glad for resultatet, men jeg fandt senere ud af at den var alt andet end optimeret efter SEO forskrifter. Det måtte jeg så bruge yderligere bruge nogle flere penge på at få en virksomhed til at optimere den, for at jeg kunne konkurrere med min konkurrenter i Googles søgeresultater.

  2. Dnaiel siger:

    Det er da absolut ikke den bedste måde du er blevet bekendt med SEO. Men det er da også bureauets skyld. Er det lang tid siden du har fået den lavet?

Comments are closed.