Er en porcelænsfacade det samme som et implantat?

Når man som jeg, aldrig har været god til det der med at passe på sine tænder, har det naturligvis sine konsekvenser. Grimme tænder, dårlig ånde og måske endda smerter, er bare nogle af dem. Jeg har alle disse problemer, og mere til, hvilket blot vidner om at jeg har rigtig dårlige tænder. Men som jeg altid siger; sket er sket og står ikke til at ændre. Det nytter ikke at hænge sig i fortiden, for det kommer der ikke noget godt ud af. Man må leve i nuet og se fremad, hvilket er lige præcis hvad jeg har tænkt mig at gøre. Derfor har jeg besluttet at gå til tandlægen og få bisserne ordnet. I den forbindelse har jeg naturligvis undersøgt hvordan og hvorledes, men er altså en smule forvirret. Jeg har hørt en masse om begrebet porcelænsfacade, men er det ikke det samme som et implantat?

Det var i hvert fald hvad jeg troede i første omgang. At hvis jeg vil have lavet det pænt, så er den eneste løsning at hive tanden ud og sætte en ny i, altså et implantat. Men det er tilsyneladende ikke sådan det hænger sammen.

En porcelænsfacade er nemlig ikke det samme som et implantat. Man kan vel i virkeligheden kalde det et delimplantat, for det man gør er nemlig at nøjes med at udskifte en del af tanden, så at sige. Almindeligvis sliber man en tyndt lag af tanden, og limer denne porcelænsfacade på, men jeg tror godt, at man også kan gøre det ved større skader. Det er jo alligevel rart hvis man kan beholde sine rigtige tænder.