Performance optimization – Fordele, ulemper og læringsproces

Jeg sidder og skal til at lære om performance optimization, og det virker, umiddelbart, lidt håbløst. Tag endelig ikke fejl, jeg er ganske intelligent, men nogle gange forvirrer disse begreber altså mere end de gavner. Jeg håber at jeg snart har et mere klart syn på det, for jeg skal jo bestå en eksammen.

Det eneste jeg har fundet ud af, indtil videre, er at performance optimization er noget man bruger for at optimere et program, men også selve kodningsprocessen. Det kan også være en hjælp. tilsyneladende, når flere forskellige programmer, skal kommunikere med hinanden. Okay, så de grundliggende begreber, er måske ikke så svære at forstå, når alt kommer til alt, men i praksis?

Vi har naturligvis fået udlevet undervisnings materiale om emnet, performance optimization, og jeg har da også lige hurtigt bladret igennem det. Det slår mig, især, hvor mange udtryk og begreber, jeg aldrig før har hørt om.

Performance optimization handler jo meget om at teste ens programmer, så man kan garantere at de rent faktisk kan udføre den opgave. de er sat i verdenen for at løse. Dette kan gøres på mange måder, men det er jo kun halvdelen af processen.

Der hvor det især slår knuder for mig, er i forhold til general programmeringspraksis, men det kommer nu nok. Jeg kan da i hvert fald godt forstå at performance optimization er vigtigt, og at det kan spare en for både tid og penge, i det lange løb.