Hvornår er parterapi nødvendigt?

Jeg er en mand på snart 40 somre, og jeg har været gift i snart 15 år. Min kone vil have at vi går i parterapi, og jeg er ikke meget for det. Jeg har aldrig været typen der har brug for terapi. Jeg lytter til mine venner og finder altid frem til en rigtig god løsning i min egen tankevirksomhed. Men sådan skal det altså ikke være mere.

Vi har over det sidste års tid skændtes mere end, hvad nødvendigt er, og det sætter stress på vores forhold, for der er ingen af os der har lyst til at skændes så meget, som vi gør. Hvad skændes vi om, spørger du nok om. Det er såmænd et overflødighedshorn af ting vi er uenige om, som pludseligt har vist sit ansigt. Min kone og jeg elsker hinanden, hvilket er hvorfor hun foreslår at parterapi som løsningen, men jeg er ikke vild med idéen.

Hun har gået til terapi adskillige gange og er ganske vant til det, hvorfor jeg tror parterapi er et mere naturligt valg for hende. Jeg er bare ikke sikker på at vi ikke kan komme frem til de samme løsninger som i parterapi, hvis vi bare satte os ned og talte ud om problemerne og fandt ud af, hvad roden til det hele er.