Hvordan ved man om man har begyndende paradentose?

Jeg har såmænd aldrig haft de store problemer med mine tænder, hvilet har været en stor fordel, da jeg er vanvittig tandlægeskræk. Faktisk har jeg kun været til tandlægen én gang efter at jeg fyldte 18, det såkaldte 19 års tjek. Bevares, jeg er kun lige fyldt 25, men de siger jo at man skal gå til tandlægen en gang hvert halve år, eller noget i den retning. På det seneste har oplevet at det er ligesom om at nogle af mine tænder er begyndt er sidde løst. Altså ikke meget, faktisk er det så lidt at jeg er i tvivl, men jeg er stadig bekymret for om jeg mon har begyndende paradentose.

Jeg har læst på nettet, at uanset hvor godt man passer på sine tænder, kan man være uheldig at komme til at lide af paradentose, hvilket jo er lidt irriterende, for jeg kan tydeligt huske hvordan de truede medparadentose hos skoletandlægen, hvis ikke man børstede sine tænder ordentligt, men hvad nytter det hvis de falder ud alligevel?

Nå, men kort og godt kunne jeg altså godt tænke mig at vide om jeg kan diagnosticere mig selv med sikkerhed, før end at jeg eventuelt tager mig sammen til at gå til tandlægen. som sagt er det ikke det letteste for mig at gøre. Paradentose eller ej, så bliver det rigtig svært.