Mikrolån – Den hurtigste måde at låne penge på

Jeg har desværre været i lidt pengeproblemer i den senere tid, og jeg konstaterede hurtigt, at jeg havde brug for at låne penge, og begyndte at overveje de såkaldte mikrolån.

Disse kaldes også for kviklån eller forbrugslån. Altså mindre lån hvor man lynhurtigt står med pengene i hånden. Jeg havde allerede pengene efter kun en arbejdsdag, så det kunne vist dårlig nok have været bedre.

Det allerbedste ved hele historien er, at jeg tog det billigste mikrolån og som nyt medlem var det rentefrit, så jeg endte kun med at betale, hvad jeg havde lånt. Jeg fik helt mindelser om dengang jeg i tide og utide på mit glade ansigt kunne låne penge af mine forældre. Det var godt nok nemme tider, og sikkert lidt ansvar og ting man skulle holde styr på.

Jeg håber dog ikke, at jeg får brug for at låne flere penge i den nærmeste tid. Det rentefrie mikrolån er nemlig en engangsydelse, og selvfølgelig ikke noget man kan blive ved med at tage. Der er jo trods alt også nogle der skal tjene bare lidt, og det kan da ikke være meget de tjener på så små lån som 500 kroner.

Jeg kunne forstille mig, at næste gang jeg har brug for at låne penge, så bliver det til jul. Det er jo kropumuligt at få en SU til at række til både mad, julefrokoster, julegaver og så kører jeg i øvrigt med offentlig transport om vinteren – og det er jo bestemt ikke billigt.

Jeg kunne få et studiejob, men jeg kan bare mærke, at jeg ikke ville kunne lægge den samme energi i mit studie, og hvad vil jeg helst? Have en god uddannelse som jeg har måttet kæmpe økonomisk for, eller have en dårlig uddannelse som jeg er kommet sovende til? Jeg ved i hvert fald godt hvad jeg vil vælge, og jeg har aldrig, selv i svære perioder, fortrudt mit valg. Jeg kan nemlig pensum, og det giver en dejlig ro. Alt ville være kaos med et studiejob. I hvert fald for en type som mig der ikke ligefrem trives med at have mange forskellige farvede bolde i luften på en gang.

One Comment

  1. Mikkel siger:

    Det er da rigtig smart, at du så har taget et mikrolån, men nu har du jo gæld som du skal betale af, de første år af dit rigtige arbejdsliv.. Har du overvejet det?

Comments are closed.