God frokost til medarbejderne er en investering for virksomheder

De fleste virksomheder har i dag en frokostordning. Og det er der flere gode grunde til. En frokostordning er nemlig en personalegode, der både kan komme medarbejderne og virksomheden som samlet enhed til gode. Samtidig er der i dag et utal af muligheder inden for frokostordninger, så man er sikker på, der er noget for enhver smag. Eksempelvis kan man som virksomhed vælge en frokostordning fra frokost.dk, der er en hel samling af forskellige frokostordninger. På den måde er der mulighed for at skifte imellem flere løsninger og finde frem til den, der passer bedst til virksomhedens behov og de ansattes smag. Og der er mange fordele ved at servere god frokost for sine ansatte.

Når der ikke er en frokostordning…

Hvis der ikke er mulighed for at spise sammen på arbejdspladsen, vil medarbejderne typisk blive delt i to hold. Der vil være dem, der går ud i byen for at købe frokost. Derfor er de ikke til stede i frokostpausen, og man vil derfor ikke få det sociale i at holde pause sammen. Og så vil der være dem, som smører en madpakke hjemmefra og tager den med. I nogle tilfælde vil de spise den sammen, hvis der er en kantine. Har man en madpakke med, kan det dog også være fristende at spise den på kontoret, mens man arbejder. Selvfølgelig giver det en smule mere produktivitet, men det sociale ved at spise sammen går tabt. Det kan også gå ud over indeklimaet på kontoret, hvis medarbejderne sidder ved deres skrivebord og spiser. Derfor er der mange fordele ved at spise frokost sammen.

Der er sociale fordele ved at spise sammen

Når man mødes med familie og venner, vil der som oftest være en form for mad involveret. Måske mødes man til en kop kaffe og en kage, ellers spiser man middag sammen. Det skyldes, at der er noget socialt ved at spise sammen. Det gælder også på en arbejdsplads. Når man spiser frokost sammen, har man en unik chance for at tale sammen, også om andre ting end arbejde. Det er ikke kun godt, at man får en pause fra arbejdet og det seriøse midt på dagen. Det vil også give et bedre samarbejde og en bedre tone på kontoret, når medarbejderne har et bedre indbyrdes forhold. På den måde er der fordele ved at spise frokost sammen, og disse fordele kommer både de enkelte medarbejdere og virksomheden som helhed til gode.

Frynsegoder til medarbejderne giver tilfredshed

Hvis en medarbejder skal vælge mellem en arbejdsplads med en frokostordning og en uden, er det forståeligt, at det spiller ind på vedkommendes beslutning. Frisklavet frokost er i mange tilfælde lækrere end en madpakke, og det er heller ikke alle, der har tid eller overskud til at stå for det selv. Samtidig kan det blive dyrt i længden, hvis man skal købe ude i byen hver dag. En ordning med frokost på arbejdet er derfor en frynsegode til medarbejderne. Det er selvfølgelig ikke altafgørende for, om de bliver på arbejdspladsen eller rykker, men det spiller en rolle. Det er vigtigt for de ansatte, at de føler sig værdsat, og det kan man som virksomhed sikre ved at sørge for god og lækker frokost hver dag.

Hvilken frokostordning skal man vælge?

Har man som virksomhed besluttet sig for, at man gerne vil nyde godt af de mange fordele, der er ved en frokostordning, skal man videre til det næste spørgsmål: Hvilken skal man vælge? Som sagt kan man med fordel vælge frokost.dk, som er mange frokostordninger i én. Her kan man mixe og matche, så der er noget for enhver smag. Man kan også prøve de forskellige muligheder af, inden man lægger sig fast på noget. Eller man kan lave en helt individuel aftale, alt efter virksomhedens behov. Hvad enten man ønsker sig mad inspireret af det thailandske, det indiske eller måske det danske køkken, kan man få en lækker frokostordning. Og ikke alene får man lækker mad, men man kan også nyde godt af de mange fordele, der er listet ovenfor.

Derfor skal virksomheden servere sund frokost

Sundhed er en af de ting, der er stort fokus på i disse år. Og mange virksomheder gør en indsats for at have sunde medarbejdere. Det kan eksempelvis være ved hjælp af gratis fitnessordninger eller en sund frokostordning. Sunde ansatte er nemlig gladere, mere stabile og mere produktive. Og så har de færre sygedage, hvilket virkelig er noget, der kan ses på virksomhedens bundlinje. Derfor kan det anses som en investering fra virksomhedens side, at man gør en indsats for at tilbyde sine ansatte en sund frokost. Det er ikke kun noget, som medarbejderne vil synes godt om, men som også kan forbedre virksomheden overordnet set. Og heldigvis er der frokostordninger, der har fokus på lige præcis det sunde valg. Og når man tager et sundt valg hver eneste dag, kan det gøre en stor forskel i det lange løb.

Vælg en sund frokostordning

Hos frokost.dk kan du også få en frokostordning, hvor der er særligt fokus på sundheden. Deres sunde frokost er sammensat med udgangspunkt i Fødevarestyrelsens kostråd, og menuen er efterfølgende godkendt af en klinisk diætist. Når man vælger denne frokostordning, kan man altså være helt sikker på, at det er en frokost fyldt med gode råvarer og næringsstoffer. Og det vil i sidste ende komme virksomheden til gode, da god og sund mad garanterer en sund krop og en skarp hjerne. Det er derfor en mulighed, der er værd at overveje for alle virksomheder.