Hvornår er man gammel nok til at gå i jakkesæt?

Der er noget, jeg har tænkt over… hvornår bliver man egentlig gammel nok til at gå med jakkesæt dagligt, uden det kommer til at virke kunstigt. Jeg tænker på de mænd, der arbejder i stillinger, hvor det er kotumen at møde i habit hver dag.

Jeg kan huske, at der var en dreng på mit gymnasium, der insisterede på at gå i jakkesæt hver eneste dag, og selv om det så godt ud til ham, så det stadig lidt sjovt ud, når han gik sammen med sine klassekammerater, der jo bare gik i det tøj, man almindeligvis går i, når man er 17-20 år.

Men det har nok mest noget at gøre med det miljø, man færdes i, tænker jeg. Jeg tror for eksempel også, at det ville se helt forkert ud, hvis jeg blev betjent nede i banken af en fyr i skaterbukser, selv om det da bestemt ville være festligt.

Dog kan man ikke komme uden om, at man kan komme enhver mand eller dreng ned i et jakkesæt og så vil han se endnu bedre ud, end han gjorde før.