En glemsom sjæl har altid brug for en låsesmed

Hvem har ikke prøvet at låse sig ude? Eller kender en der har? Det sker hele tiden: Døren smækker, og nøglen ligger tilbage indenfor. Så må man stå der og ringe efter en låsesmed med døgnservice. Ikke billigt!

Sikring af hjemmet
Ind i mellem har jeg personligt overvejet slet ikke at låse døren, ligesom de går ude på landet. Dér sker jo ingenting. Men det ville være synd for landets låsesmede, jeg er jo deres bedste kunde.

Nej, man skal selvfølgelig sikre sit hjem. Det er heldigvis lettere at sikre mit hjem, end det er at sikre mit firmas værdier. Måske skulle jeg bare ansætte en låsesmed?

Heldigvis er det stadig låsesmedes kernekompetence at komme hjem til mig kl. 4 om natten og lirke min dør op, fordi jeg arme mand, har smidt min nøgle langt væk. Jeg har ind i mellem forsøgt at sparke min dør ind, men er ret glad for at det aldrig lykkedes. Låsesmeden nåede altid frem.

Pist væk
Når du nøglen ikke bare ligger inden for men faktisk er pist væk, skal låsesmeden også omstille låsen, så den passer til et nyt sæt. Heldigvis lykkes det dem næsten altid uden at skulle flå låsen ud af døren. Puh ha!

Ingen dørtelefon
Jeg bor i en opgang uden dørtelefoner – Måske er det derfor, at jeg så tit har smækket mig selv ude! Skal jeg bare lige ned og lukke en gæst ind, ender jeg hurtigt med et opkald til min faste låsesmed, som vel efterhånden burde sende mig en julegave, eller et kort. Eller måske jeg bare skulle få ham til at sætte en dørtelefon op? Det kan efterhånden betale sig.

Posten stopper i stuen
Nå ja, så kravler det danske postvæsen heller ikke længere på trapper. Det er lidt skidt for mig, fordi jeg også ved en enkelt anledning har smækket mig ude, fordi jeg lige skulle hente post. Postloven fra 2009 har kostet mig 600,-

Mon ikke jeg skulle tage og få monteret noget andet end smæklås på min dør. Tvivler på at min nuværende go-to låsesmed går med til at gøre det, ej, selvfølgelig gør han det. Men det næste bliver nok, at jeg så glemmer at få låst min dør i al min distræthed. Hvad skal jeg dog stille op med den her hullede hukommelse?

Si-Fi-lås
Det kunne være sejt at få en slags fingeraftrykslæser på min dør, ha! Sådan en, der bare lige kunne lukke mig ind, når jeg har dummet mig og glemt nøglen endnu en gang. Gad vide, hvad det mon koster, nogle gæt? Jeg spørge min låsesmed næste gang han står klar i min opgang.