Dansk Boligforsikring: Muremestervillaer har fordele og ulemper

Dansk Boligforsikring fortæller, at den klassiske muremestervilla med hvidkridtede ydervægge er populær. Men selvom hustypen har charme, stil og et smukt udseende, er den alligevel ikke uden skønhedsfejl. De fleste af disse hustyper har nemlig flere år på bagen, kan forsikringsselskabet afsløre.

Dansk Boligforsikring - murermestervilla

En muremestervilla var oprindelig set tiltænkt til almindelige danske familier, fortæller Dansk Boligforsikring. Det var en boligtype, der skulle huse personer fra hele middelklassesegmentet. Derfor tænkte folk heller ikke i forsikringer eller garantier, når de købte familiehuset. Men godt og vel hundrede år efter, at denne hustype sprang op over hele Danmark, har husets formål ændret sig. Nu skal boligen ikke bare benyttes som sovested og spisekammer – det skal indeholde alle vores fritidsaktiviteter, interesser og familietyper. Elementer, der udfordrer den klassiske muremestervilla.

 

Dansk Boligforsikring – ”Muremestervillaer er egentlig ret upraktiske”

Dansk Boligforsikring, der er et af Danmarks største og førende forsikringsselskaber giver et indblik i danskernes husvaner. Der skal nemlig være plads til den enkelte, hvilket egentlig betyder, at der skal være plads til det hele

”En murermestervilla i dag skal både rumme mandens værksted, kvindens motionsrum, børnenes legestue og hundens eget soverum. Derudover skal der være plads til fester og sammenkomster i stue eller kælderrum, som også er blevet omdannet til opholdssted frem for det oprindelige vareropbevaring. Der er sket store ændringer i danskernes husvaner”, fortæller en talsperson fra Dansk Boligforsikring.

Derfor vælger mange også at renoverer, fortæller samme talsperson fra Dansk Boligforsikring, selvom forsikringsselskabet dog ikke befinder sig i håndværker branchen

”Vi bliver tit spurgt til råds om ens nye hus kan klare en ombygning eller om det er en god ide. Det er ikke lige vores område, men vi forsøger da at hjælpe alligevel”, afslutter talspersonen fra Dansk Boligforsikring.

Dansk Boligforsikring hjælper til gengæld med de rette forsikringer. Du kan læse mere om virksomheden på deres Facebookside eller virksomhedsprofil her.

 

Energien spiller en stor rolle

Dansk Boligforsikring fortæller, at selvom murermestervillaen er en solid hustype, så var energibesparelsen ikke på dagsordenen godt og vel 100 år siden, husene begyndte at poppe op i det danske landskab. Det var en tid, hvor man fokuserede på funktionalitet frem for energivenlighed. Derfor skal de fleste murermestervillaer renoveres fra top til tå – en udgift, der ofte er omkostningsfuld for almindelige danskere.

 

Men murermestervillaen består. Det er en af de mest populære villatyper i Danmark. Charme, stil og udtryk tæller gevaldigt op når hr. og fru. Danmark skal vælge familiehuset.