Arne Jacobsen Svanen – Møblet der gik over i historien

For mange år siden, i 1958 hvis jeg ikke tager meget fejl, så to fantastiske designerstole dagens lys, henholdsvis Arne Jacobsen Svanen og Ægget. De blev produceret for SAS hotellet i første omgang, men blev senere også tilgængelige for almindelige mennesker.

I dag er Arne Jacobsen Svanen og ikke mindst Ægget faktisk mere kendte i udlandet end i Danmark. Der er stor rift om de eftertragtede originaler, og priserne er derfor utrolig høje. Disse vidunderlige møbler produceres dog stadig, dels af Fritz Hansen, som også producerede dem oprindeligt, men også i form af kopimøbler.

Almindeligvis lader kopier jo noget tilbage at ønske, men når det kommer til Arne Jacobsen Svanen og Ægget, så findes der faktisk mange som producerer i utrolig høj kvalitet, hvilket blot er med til at slå fast med syvtommer søm, at disse møbler ikke er helt almindelige.

Personligt holder jeg mest af Arne Jacobsen Svanen. Svanen er jo nu engang vores nationalfugl, og jeg tror også at det var det som Arne Jacobsen tænkte på dengang for mange år siden, da han første gang fik idéen. Ægget vedbliver dog at være den mest populære af de to, og priserne bare stiger og stiger. Det er vist ikke urimeligt at påstå at Arne Jacobsen har skrevet historie.