Få hjælp fra en advokat til at tjekke din retshjælpsforsikring

Rigtig mange danskere har hver dag brugt for retshjælp, men mange privatpersoner har intet begreb skabt om, hvem de skal kontakte i en sådan situation, og mange ender faktisk med at gøre det mere besværligt for sig selv. Derfor kan du her læse om, hvad du skal gøre, hvis du har brug for retshjælp fra en advokat.

Hvad kan du selv gøre?

Er du havnet i en situation, hvor du har brug for retshjælp fra en advokat, men er du i tvivl om, hvorvidt retshjælpen vil koste dig penge eller ej, skal du først og fremmest tjekke dine forsikringspapirer. Langt de fleste danskere har nemlig en såkaldt retshjælpsforsikring som en del af deres indboforsikring, og har du sådan en forsikring, er det dumt at betale advokaten for retshjælpen.

Det er dog desværre ikke alle retslige sager, der er omfattet af retshjælpsforsikringen. Det gælder fx ansættelsesretlige sager, da omkostningerne hertil vil være omfattet af et eventuelt medlemskab i en fagforening. Er du i tvivl om, hvad din retshjælpsforsikring dækker, kan din advokat undersøge dette for dig, og advokaten kan også undersøge, om du har en retshjælpsforsikring iblandt nogle af dine andre forsikringer, hvis den ikke er dækket af indboforsikringen.

Hvad dækker en retshjælpsforsikring?

Det er meget forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvad retshjælpsforsikringen dækker, så dette er også værd at undersøge. Har du ikke selv tid eller overskud til at undersøge dette på egen hånd, kan din advokat hjælpe dig med at undersøge, hvad din retshjælpsforsikring helt præcist dækker. På den måde er du helt sikker på, om dine udgifter til retshjælp er dækket af forsikringen.