5 gode råd til hvordan du med en frokostordning får en sund arbejdsplads

5 gode råd til hvordan du med en frokostordning får en sund arbejdsplads

Ønsker du et bedre sammenhold på arbejdspladsen? Mindre sygedage og fravær blandt de ansatte? Eller måske mere motiverede medarbejdere med mere energi og overskud? I dette indlæg kan du læse om hvorfor en frokostordning kan være med til at både at motivere dine medarbejdere, mindske sygedagene og meget mere. Læs med her.

1.    En sund frokost

Mad er kroppens benzin. Der findes både dårligt benzin såvel som godt benzin. Du er eksempelvis ude og køre langt. Du har tanket med den dårlige benzin. Du når ca. 40 km. og så er benzinmålerne i bilen allerede på halv. Med den gode benzin når du ca. 250 km. på langt kortere tid, og benzinmåleren er kun gået ¼ ned. Mad er ligesom benzinen. Med den dårlige benzin kommer du ikke særligt langt før du løber tør for energi. Med den gode benzin kommer du meget længere meget hurtigere. Sådan er det også med sund mad. Hvis man i løbet af dagen spiser sund mad, vil man have meget mere energi.

Hvis man spiser usundt og svært-fordøjelig mad bruger kroppen alt dens energi på at nedbryde maden. Det vil sige at man efter frokostpausen bruger energi fremfor at optage energi og man vil herved blive træt og ineffektiv. Med derimod sund mad får man langt mere energi end hvad man optager af energi. Derfor er en sund arbejdsplads lig med en sund frokost. Man vil få langt mere effektive og oplagte medarbejdere efter frokostpausen.

Sund kost styrker også immunforsvaret. Det vil altså sige, hvis du serverer sund frokost for dine medarbejdere kan du også undgå mindske sygedage og fravær.

2.    Et godt sammenhold

Hvis du vil have en sund arbejdsplads, så kræver det også et godt sammenhold. Der er mange måder hvorpå man kan skabe et godt sammenhold. En af dem er at afholde frokost sammen. Ved at have en frokostordning sørger man for at medarbejdere afholder frokost samtidig. Hvis de ansatte selv skal sørge for frokost sker det ofte at nogle hurtigt spiser madpakken ved skrivebordet, eller nogle lige snupper en rugbrødsmad ude i køkkenet.

Når man har en frokostordning går alle ned samtidig og afholder frokostpausen sammen. Når pausen afholdes samtidig er der også mere tid til at socialiserer. Hvis medarbejderne trives på arbejdspladsen og har det godt med deres kollegaer er der også større sandsynlighed for at der forekommer mindre fravær. En sund arbejdsplads er derfor et sted hvor der også er et godt sammenhold, og en måde at sikre dette, er ved at samle de ansatte over frokosten.

3.    Mindre stress

En måde hvorpå man som arbejdsgiver kan lette noget af det pres og stress som tynger medarbejderne, er ved at sørge for frokost. I en travl hverdag hvor familie, venner, børn, huslige pligter, arbejde osv. skal gå op i en større enhed, kan selv de små ting være en stor stress faktor. At få fjernet én af de mange ting i hverdagen som stresser en, kan være en stor lettelse.

Noget så simpelt som at man ikke selv skal sørge for frokost i løbet af arbejdsdagen kan være en stor hjælp. Derfor kan du som arbejdsgiver aflaste dine medarbejdere ved at sørge for frokost. Dette kan måske resultere i mere fokuseret arbejde fra de ansatte side af, fordi de ikke tænker på en million andre ting. En sund arbejdsplads er altså også lig med en stress fri arbejdsplads, som sørger for frokost til sine ansatte.

4.    Pauser

Pauser er noget af det vigtigste i løbet af arbejdsdagen. Hvis ud ønsker at skabe en sund arbejdsplads, skal du derfor sørge for at dine ansatte får en pause i løbet af dagen. Hjernen er ligesom et batteri. Når batteriet er kørt tørt, virker det ikke. Så skal det oplades. Hjernen skal altså have pause, hvor den lader op. Ellers kan den ikke levere et optimalt stykke arbejde. Hvis de ansatte ikke får en pause i løbet af dagen, kan de ikke tænke eller arbejde effektivt. Mange, når det kommer til frokosttid, spiser de hurtigt ved skrivebordet. Hvis ikke der er en frokostordning på arbejdet, er det ikke sikkert at der bliver afholdt en ordentlig pause. En frokostordning sørger derfor for at man får ladet op over et godt måltid. På den måde kan du sikre arbejdsindsatsen og herved skabe en sund arbejdsplads.

5.    Det hele kombineret

For at opsummere skal du altså bestille en frokostordning for at skabe en sund arbejdsplads. Ved at bestille en frokostordning kan sørger du for at forbedre sammenholdet, at dine ansatte holder pauser, at de bliver mindre stressede og holder sige mætte hele dagen. Dette medfører at de ansatte har mindre fravær og sygedage, de er mere motiverede, leverer bedre resultater og meget mere. Alt i alt kan det godt betale sig at have en sund frokostordning, da det følger en dominoeffekt af positive ting med sig – både for ansatte såvel som arbejdsgivere.

Hvor finder du en sund frokostordning?

Der er mange udbydere at vælge i mellem når det kommer til at finde en god frokostordning. Et godt sted at starte er www.frokostordninger.dk. Her kan du vælge i mellem mere end 40 køkkener med en kuvertpris fra kr. 40,-. Du kan få 3 uforpligtende tilbud ved at udfylde en formular – det tager maks. 2 minutter. Når dette er gjort vil du inden for 24 timer modtage 3 tilbud på hvordan en frokostordning til din virksomhed og dine ansatte kan se ud. En sund frokostordning er altså lig med en sund arbejdsplads. Du kan læse mere, her!